Tonårsbibelskolan
 

flahult

Tonårsbibelskolan vill vara en plats dit ungdomar kan komma och få uppleva att det är fullkomligt okej att vara sig själv. Gemenskapen mellan ledare och tonåringar är viktig för oss liksom att de äldre får visa vägen för de yngre. Vi vill träna deltagarna såväl praktiskt som teoretiskt i ämnen som berör det kristna livet och läran. På tonårsbibelskolan lägger vi stor vikt vid att styrkan och glädjen finns i att växa i gemenskap med varandra.

 
Frizon2018_Lovsang-4_BeatriceAndersson.jpg

om Flahult

Detta läger är ett två veckors läger med Sveriges längsta historia som tonårsbibelskola. Vi håller till på Flahults ungdomsgård som är en mysig lägergård som ligger utanför Hillerstorp i närheten av sjön Flaten. När du gått ditt första år kan du sedan komma tillbaka och gå ditt andra och tredje år. Fokus ligger på att på olika sätt tränas i att följa Jesus idag. Framför allt genom gemenskapen med varandra. På förmiddagarna är det undervisning och på eftermiddagen är det tid för bad, bollsporter, tävlingar eller bara skönt häng. Kvällen fylls med fortsatt gemenskap i lovsång och bön på kvällsmötet och senare kring bordet vid nattmackan.

Jesus säger i Bergspredikan att vi ska vara jordens salt och ljus. Salt ger smak och bevarar mat från att bli dåligt. Ljus hjälper oss att se klart och visar vägen framför. Vi som vill älska och följa Jesus är kallade att vara människor som står upp för Jesus, det som är gott och sant och bevara det i en tid som ibland känns rätt rutten. Vi får också vara ljus för andra i en mörk värld och genom vår tro och våra gärningar visa på Jesus. Detta vill vi på Tonårsbibelskolan Flahult göra tillsammans med Gud och tillsammans med varandra.
Välkommen med, hoppas vi ses i sommar!

Foto_BeatriceAndersson_2.JPG

tid och plats

 

Start: Söndag 30 juni. Drop-in med lunch kl 12-14. Föräldrainformation kl 12.30 och 14.
Avslutningsgudstjänst:
Söndag 14 juli kl 11. Lunch efteråt för dem som förbeställer.

 

Flahults ungdomsgård är en mysig lägergård som ligger utanför Hillerstorp i närheten av sjön Flaten. Gården ägs av Kristen Samverkan Småland Blekinge och används regelbundet av församlingar och läger. Tonårsbibelskolan har återkommit till Flahult sedan starten på 50-talet!


vem får åka och vad är kostnaden?

 

Ålder
Lägret är för dig som är född -05 eller tidigare. Du som ska gå Tonårsbibelskola första gången ansöker till årskurs 1, du som varit med tidigare skickar ansökan till åk 2 respektive åk 3.

Kostnad
4300 kr. Syskonrabatt 1500 kr.

Priset inkluderar
Allt! Mat, logi, mötesresor och undervisning.

Ansökan öppen
20 mars - 10 april

Under våren dyker mer info och pepp upp på lägrets facebooksida och instakontot @tonarsbibelskolanflahult ! Den mest nödvändiga infon finns dock här på hemsidan och via infomail innan lägerstart.


vad kommer att hända?

 

En dag ser ut ungefär såhär:

Foto_Kristina Gudstafsson_Fotor.jpg

Väckning kl 8
Frukost
Morgonbön, personlig andakt, smågruppssamling
Lektion 1 + 2
Lunch
Lektion 3 + 4
Fritid - frukt, bad, kiosk, aktiviteter
Kvällsmat
Kvällssamling
Kvällsfika
Nattning på rummen kl 22.30 och tyst kl 23.30

På helgen mitt lägret har vi en öppen kvällssamling för besökare på fredagen, och lördag-söndag åker vi på mötesresor till församlingar i området!


 

Tonårsbibelskolan Flahult arrangeras av KSSB-UNG (Kristen Samverkan Småland Blekinge - UNG) och samarbetar med flera lokala församlingar.

Såhär hanterar vi dina personuppgifter


 

ansökan
FlahulT

Ansökan är nu stängd!
Men…

Vi har några platser kvar på sommarens TB. Maila till tonarsbibelskolanflahult@gmail.com för vidare information.

 
 

Kontakt

Du kan kontakta oss på flera sätt:

  • Mail: tonarsbibelskolanflahult@gmail.com

Frizon17_stämning-1_beatriceandersson.jpg